13:30

Bosnien Hercegovina

Referat: AIF Barrikaden - Bosnien Hercegovina

Startelva: Linus – Frmas, Christian T, Danne, Fredrik K – Vassili (ny), Patrik (Park), Joel J, Rabih – Jona (ny), Hkmat

Avbytare var Carlos (ny) som kom in efter 22 min som mittback och spelade där resten av matchen, Osama (ny) som kom in efter 27 min som innermittfältare och spelade där resten av matchen, Mustafa (ny) som kom in efter 32 min som anfallare och spelade där resten av matchen och slutligen Sizar som kom in efter 32 min som innermittfältare, i andra halvlek gick ut som vänster yttermittfältare och spelade där till det var en kvart kvar.

Som synes hade vi hela 5 debutanter och därutöver ytterligare ett par spelare som bara gjort några få A-lagsmatcher. Det får naturligtvis jättestor roll för förutsättningarna för ett bra samspel och när dessutom dagens lag bestod av nästan idel extremt blyga och försynta spelare blev det än mer tyst på planen än det annars skulle blivit. Dessa dåliga förutsättningar blev ju knappast bättre av att två av våra för dagen mest rutinerade spelare, de båda mittbackarna, tvingades utgå p.g.a. småskador. Vi saknade ju också redan från början en del av våra normalt sett bästa spelare.
Med tanke på allt detta och med tanke på att vi mötte ett div 5-lag med ambitioner att vinna årets serie (men i och för sig inte visade sådana takter idag) gjorde vi bortsett från sista kvarten en mycket bra insats.

Vi hade den kraftiga vinden i ryggen i 1:a halvlek och säkert delvis i kraft av denna var vi det bättre laget då och det dröjde nästan en kvart innan de hade något riktigt avslut men då resulterade det å andra sidan i ett ledningsmål. Efter rensning av Joel på en hörna fick en av deras spelare på ett välriktat skott från halvdistans som borrade sig in ytterst nära det absoluta krysset. Detta hände i den 14:e min. Då hade vi dessförinnan haft ett hyfsat läge när Hkmat redan i den 5:e min var på väg igenom efter ett par snabba dragningar när han drogs ner av en Bosnien Hercegovina (i fortsättningen kallat BH) -spelare (det var f.ö. inte sista gången de såg sig nödsakade att dra ner honom och de spelade ö.h.t. ganska tufft men vi stod upp bra).

Efter 0-1-målet hade vi 2-3 halvchanser och de 1 innan Joel J i den 38:e min fick på ett bra skott från vänsterkanten som gick in vid (via?) den bortre stolpen och det var utjämnat. Innan pausvilan hann BH också missa ett jätteläge när en av deras spelare efter att ha kommit helt ensam med Linus fick till ett mycket lamt avslut som Linus lätt kunde avvärja.

Vi behärskade medvinden bättre än vi brukar och hade väldigt få bollar som bara rann iväg samtidigt som vi var skottvilligare än vanligt vilket resulterade i ett par skott som strök ribban. När BH fick medvind i 2:a halvlek hade de till en början svårare med den saken. Väldigt många löpbollar blev alldeles för hårda. Till att börja med lyckades vi hålla spelet bra uppe trots motvinden. De första 25 minuterna av 2:a halvlek innehöll bara en klar målchans och den kom i den 58:e min och var vår. Hkmat drog 2-3 spelare och vände sen inåt men efter något som verkade vara ett missförstånd om vem som sen skulle ta avslutet blev det väldigt lamt.

Efter en kvart eller så började BH utnyttja medvinden bättre och tog över spelet allt mer men det dröjde ändå till sista kvarten innan det skulle ge någon målmässig utdelning. När vi efter en väldig massa byten av positioner orsakade dels av våra både skadade mittbackar, dels av att två av våra spelare var tvungna att ge sig iväg när det återstod en kvart av matchen och vi också började bli lite tröttare på en del händer så rasade det mesta av vårt spel samman och sedan en ny (eller ev. samma) BH-spelare först missat (Linus rusade ut vilket försvårade avslutet för killen i fråga) ett lika klart friläge som killen i 1:a halvlek hann de ändå avgöra matchen med hela 3 mål sista 13 innan domaren blåste för full tid. 1-2 kom alltså i 77:e min medan de båda andra kom med en dryg halvminuts mellanrum i den 87:e.

Totalt sett jämnt med kanske t.o.m. ett litet spel- och chansövertag för oss första 70-75 minuterna men en gigantisk dominans av spelet av BH på slutet gör väl att deras seger får ses som välförtjänt om än ett eller ett par mål för stor. Glädjande var att alla i vårt lag visade en stor kampvilja.

Statistik (våra siffror först): 5-4 Avslut på mål: 6-10 Avslut utanför: 7-6 (!) en kategori vi aldrig brukar ”vinna”.

Allra sist måste ju noteras den för oss extremt låga medelåldern dryga 25 år. Tänk; ingen enda född på 70-talet och hela 6 st på 90-talet. Så här låg medelålder har vi nog inte haft i vårt A-lag sedan någon gång på 80-talet.